Hur man åtgärdar läckor i tygblöjor

VARFÖR LÄCKER MINA TYGBLÖJOR


När inläggen är mättade


Om blöjinläggen är genomblöta har du problem med absorptionen.

Kanske har ditt barn vuxit ur sugförmågan. Det händer ofta mellan nyföddsblöjan och en storleksblöja. Det kan vara dags att flytta upp till en storlek tygblöja.

Lägg till en extra booster, lägg till uppsugningsförmåga! Här hjälper en extra bra kvalitetsbooster
tycka omvår Baby Elsa hampa bomullSätta in/strong> för att maximera absorptionsförmågan.Kontrollera blöjans passning

Läckor på grund av passform kommer de flesta från springor mellan blöjan och ditt barns ben. Du bör välja knäppen eller karrborreinställning så att blöjans resår vidrör barnets lår hela vägen runt. Du bör fortfarande ha tillräckligt med utrymme för att sätta två fingrar mellan blöjan och barnets hud och föra fingret runt blöjans kant bekvämt.


Om blöjan knäpps eller fästs för löst kommer den ofta att läcka från blöjans baksida.Du vill välja den knäppning eller placering som gör att baksidan av din blöja kan ligga plant mot ditt barns hud  med bara tillräckligt med utrymme för att göra samma fingertest för att fastställa täthet.


Se till att du väljer rätt höjsnäpp. Om det verkar som att blöjan drar ner i frontpanelen, måste du gå ner en stigning. Om det verkar som om blöjan är för skrymmande framtill och du också märker några benluckor är det dags att gå uppåt.För mycket sugförmåga kan också vara dåligt och kan orsaka läckor. Överfyllning är vanligt, försök undvika det. Överfyllning av din återanvändbara blöja gör att blöjan blir så tjock att benresåren inte kan vidröra ditt barns ben och lämna ett mellanrum.

Mer betyder inte alltid bättre.Överväg att byta blöjinlägg för bättre absorption. Om du använder mikrofiber, som absorberas snabbt, men kanske inte lika mycket som vårt hampabomullsinnnlägg. Eliminera bulk genom att använda mer effektiva boosters och blöjinlägg.


Översvämning

Många barn håller i blåsan under en längre period, vilket kan orsaka plötslig översvämning i blöjan. Det kan vara frustrerande för
mammor eftersom det ofta resulterar i läckor. Försök att använda en extra booster (använd vår långa inlägg i pocketblöjor) vikt på mitten och placera den där den behöver. Om du har en liten pojke, vill du använda den extra boostern framtill, om du har en liten flicka kan du använda den extra insatsen baktill på blöjan.Kom ihåg: Lägg det snabbaste absorberande materialet bredvid ditt barns hud.Skadad PUL/TPUPUL (Polyurethane Laminate) är det vattentäta lagret på din tygblöja. Detta lager håller kvar fukten i blöjan. Om den är skadad kan läckage uppstå.Skadan du ser kommer att bli störst
troligtvis sesprickor i PUL, mest runt det inre benområdet. Det kommer alltid att vara en källa till läckage, så se till att inte använda ett skadat pul skal, pocketblöja eller allt i ett blöja med sprucken PUL.KOLLA VÅRA BLÖJINLÄGGEN FÖR BÄTTRE ABSORPTION