VARFÖR LÄCKER MINA tygblöjor

Hjälp, min tygblöja läcker

När inläggen är mättade

 

baby elsa nappy stash

 

 • Om blöjinläggen är genomblöta har du problem med absorptionen.

 • Kanske din bebis har växt ur sin blöja. Det händer ofta mellan nyföddsblöjan och en one-size blöjan. Det kan vara dags att byta till one-size tygblöja.

 • Byt blöja oftare. Tygblöjorna behöver bytas var 2-3:e timme. Om inte, kan det orsaka läckor.

 • Lägg till en extra booster och höj uppsugningsförmåga! I det här fallet hjälper en extra bra kvalitet booster. Kolla vår Baby Elsa hampa bomull inlägg för att maximera uppsugningsförmågan.

  

Kolla blöjans passform

 • Läckor på grund av passform kommer oftast från mellanrum mellan blöjan och ditt barns ben. Du bör välja knapper så att blöjans resår vidrör ditt barns benet hela vägen runt. Du bör fortfarande ha tillräckligt med utrymme för att sätta två fingrar mellan blöjan och barnets hud och dra fingret runt blöjans kant bekvämt.

 • Om blöjan knäpps eller fästs för löst kommer den ofta att läcka från blöjans baksida. Du bör välja den knäppning som gör att baksidan av din blöjan ska sitta platt mot ditt barns hud tillräckligt med utrymme för att kunna göra samma fingertest för att faststälning av täthet.

 • Se till att du väljar knappar rätt. Om det verkar som att blöjan glider ner på framsidan måste du gå ner en steg. Om det verkar att blöjan är för skrymmande framtill och du också märker några luckor är det dags att gå ett steg uppåt.

 • För mycket uppsugningsförmåga kan också orsaka läckor. Överfyllning är vanligt, försök undvika det. Överfyllning av din återanvändbara blöjan gör att tygblöjan blir så tjock att benresåren inte kan vidröra ditt barns ben och lämna ett mellanrum. Mer er inte alltid bättre.

 • Överväg att byta blöjinlägg för bättre absorption. Om du använder mikrofiber, som absorberas snabbt, men kanske inte lika mycket som ett bra hampa inlägg. Reducera mängden genom att använda mer effektiva boosters och blöjinläggen. KOLLA VÅRA BLÖJINLÄGGEN

  

Översvämning

 

 • Många spädbarn håller sin urinblåsa under en längre period, vilket kan orsaka plötslig översvämning i blöjan. Det kan vara frustrerande för mammor eftersom det ofta resulterar i läckor.

 • Försök att använda en extra booster (använd vårt långa inlägg i pocketblöjor) hopvikt och placera den där den behöver. Om du har en liten pojke, ska du använda det extra inlägget framtill. Om du har en liten flicka kan du sätta det baktill på blöjan. Kom ihåg: Lägg det snabbast absorberande materialet bredvid ditt barns hud.

 

Skadad PUL/TPU

 • PUL (Polyurethane Laminate) är det vattentäta lagret på tygblöja. Detta lager håller fukten i blöjan. Om det är skadad kan läckor uppstå.
 • Skadan du kommer att se kommer troligen att vara sprickor i PUL, mestadels runt det inre benområdet. Det kommer alltid att vara en källa till läckage, så se till att inte använda skadat pul skal, pocketblöja eller allt i ett med sprucken PUL.

 Om du har läckor, ge bara inte upp! Föräldraskap är hårt jobb och allt behöver tränas!


Om du har ett läckande problem, kolla ovan nämnda lösningar för läckage, där får du bästa tipps att lösa uppsugningsproblemet med tygblöjor.

 

KOLLA VÅR ONE SIZE BABY DUO BLÖJOR

← Äldre post Nyare post →