MELYIK A LEGJOBB MOSHATÓ PELENKA - PELENKA FAJTÁK

Pelenka külsők - pelenka betétek, boosterek - eldobható papírbetét

 

A mosható pelenka két fő részből áll:

  • Pelenkakülső, amely a vízzáró réteg szerepét tölti be. Általában PUL anyagból készül, amely egy rugalmas, légáteresztő anyag.
  • Pelenkabelső, amely a nedvesség benntartásáért felelős, azaz egy nedvszívó réteg.

 

A mosható pelenka anyag egy vízzáró PUL külső

Ez helyezkedik el kívüL. A vízhatlanság mellett másik fontos tulajdonsága, hogy légáteresztő legyen.

 

Legtöbb pelenka PUL anyagból készül, amely egy rugalmas, légáteresztő anyag. Általában pamut vagy pamutkeverék, amelyet poliuretán réteggel vonnak be a vízállóság érdekében. Praktikus, könnyen kezelhető, anti allergén, könnyen mosható és gyorsan szárad.

 

NÉZD MEG A BABY ELSA PELENKA KÜLSŐKET 

NÉZD MEG A BABY ELSA ÚJSZÜLÖTT PELENKA KÜLSŐKET

 

Ill. a másik pelenka külsőként használt anyag, a 100%-ban természetes pelenkakülső, a gyapjúkülső is lehet. A lanolinos kezelésnek köszönhetően vízhatlan lesz. A gyapjú jól szellőzik, nyáron hűti és télen melegíti a babák popsiját.

  

Mosható pelenka kiegészítők, pelenka betétek, boosterek, kakifogó lap

Egy-egy mosható pelenka gyártó többféle anyagból készít betéteket pelusba

  

BAMBUSZ PELENKABETÉT – BAMBUSZ FROTTÍR PELENKABETÉT

Összetételének köszönhetően kiváló nedvszívó képességgel rendelkezik. A bambusz rendkívül puha és antibakteriális hatású. Ezért is választottuk a Baby DUO pelenka rendszerhez az extra vastagságú bambusz frottír pelenkabetétet.

Kiváló választás éjszakára vagy nappali alváshoz vagy ha a babád sokat pisil. Kicsit nehezen szárad és kényesebb, mint a pamut. A különböző pelenka betéteket be lehet tenni szárítógépbe, mint pl. a mikroszálas betét, kenderbetét, pamut pelenka betét vagy a bambusz pelenkabetét. Így már a lassabb száradási idővel sem kell foglalkoznunk.

              

 

NÉZD MEG A BABY ELSA BAMBUSZ BETÉTEKET

  

KENDERPAMUT BETÉT - KENDER BETÉT

Az egyik legjobb pelenkabetét mert megakadályozza a baktériumok kialakulását és nagyon sok nedvességet tud magában tartani. Viszont lassan szívja fel a nedvességet ezért a kendert más anyagokkal érdemes keverni, hogy egy kiváló és jó nedvszívó pelenkabetét kapjunk. A Baby Elsa kender pelenka betétek 30% kenderből és 70% pamutból készülnek.

 

 

                           

NÉZD MEG A BABY ELSA KENDERPAMUT BETÉTEKET

 

PREFOLD PELENKA BETÉT

Amely a hagyományos fajta pelenkabetétnek is tekinthető, általában 4-8 réteg pamutból készül. Erős, strapabíró, a legsokoldalúbb nedvszívó belső mert mindig méretre hajtható. Tehát a betét szélessége és hossza is kialakítható a megfelelő méretre. Fiúknak és hason alvó babáknak egy extra réteget is lehet hajtogatni. Viszont lehet egy kicsit vastag a pelenkában és nagy csomagot csinál. Elég lassan szárad.

                       

MIKROSZÁLAS PELENKA BETÉT 

A mikroszál nagy előnye, hogy különösen jó nedvszívó hatású, nagyon puha és megtartja a formáját. Nagyon gyorsan elvezeti a vizet a baba bőrétől, így szárazon tartja a popsit. Viszont nyomás hatására gyorsan ki is engedi a nedvességet magából. Ezért sokat izgő-mozgó, nagyobb babáknál nem ajánljuk. Egyéb betétekkel kombinálva érdemes használni, mint például egy pamutkender vagy bambusz betét, ami benntartja a nedvességet. Ilyenkor a mikroszálas betét az, ami a baba popsijához teszünk és alatta a többi nedvszívó réteg helyezkedik el.

 


ÚJSZÜLÖTT PELENKA BETÉT

Kicsi méreténél fogva, tökéletesen illeszkedik az újszülött pelenka külsőbe. A patent segítségével odarögzítheted a pelenka külsőhöz, így nem fog elmozdulni. A Baby Elsa újszülött betétek 4 rétegből állnak. A nagyon puha bambusz érintkezik a baba bőrével és a mikroszálas belső réteg pedig a nagyon jó nedvszívó hatást adja ennek az újszülött pelenkabetétnek.

     

 ITT TALÁLOD A BABY ELSA ÚJSZÜLÖTT TERMÉKEINKET

 

NADRÁGPELENKA 

Kissé megtévesztő lehet, mert sokszor ezek a belsők mintásak.

Az első pillanatban azt gondolnánk, hogy ezek vízálló pelenkák, pedig ezek a típusú pelenkabelsők csak nedvszívó rétegként szolgálnak. Ez felé még meg kell venni a külső PUL vagy gyapjú réteget. Főként éjszakára és nappali alvásra használjuk.

 

 

ELDOBHATÓ BETÉT, VAGY KAKIFOGÓ ILL. SZÉKLETFOGÓ LAP 

Anyaga 100%-ban lebomló, WC-ben lehúzható termék. Hasonlít egy papírtörlőhöz, csak kicsit vékonyabb és nem málik szét a nedvességtől. Általában kukoricarostból, bambuszrostból készül. Közvetlenül a babapopsi alá kell helyezni. Megvédi a pelenkát, hogy a “nagydolgok” foltot hagyjanak rajta.

Figyelem! Ha babapopsi krémet is használtál, akkor mindenféleképpen használj eldobható betétet, mert a krémek eltömítik a szövet pórusait és csökken a nedvszívó képességük.

 

 

← Régebbi posztok Újabb posztok →